Skandinaviska Institutet för Hälsa och Andlig Utveckling

Ayurvediska massagebehandling
på Ayurveda-Akademin

Vad är Ayurvedisk massage

Ayurveda betyder kunskap om livet och härstammar från Indien. Det anses som världens äldsta hälsovetenskap. Många av de Ayurvediska behandlingarna är inriktade på att reducera och förebygga stress och spänningar. Syftet med ayurvedisk massage är att skapa balans med ökat lugn i kropp och sinne, samt att rena kroppen från slaggprodukter. Massagen består av en lätt beröring ofta med specialpreparerad varm olja som lätt tränger in genom huden.

Olika Ayurvediska behandlingar

Erbjudande nov-april

Abhyanga Oljemassage-helkropp
En mycket behaglig helkroppsmassage med varm sesamolja. Den är avslappnande, ökar vitalitet, välbefinnande och mjukar upp muskler och leder. Den renar också kroppen från slaggprodukter.
Tar 60 min eller 90 minVishesh Oljemassage-helkropp
Är en helkroppsmassage där massageterapeuten tar i lite mer. Behandlingen ökar cirkulationen och frigör slaggämnen. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen. 60 min.

Garshan Massage med sidenvantar-helkropp
Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage.
60 min.

Kati-chikitsa-Ryggbehandling
Traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar.
Tar 45 min

Shirodhara-Oljesråle på pannan
En ström av varm olja rinner över pannan och ner i hårbotten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp och hela nervsystemet får lugn och ro. Tar 45 min.

Shiroabhyanga-Huvudmassage
Massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges med eller utan varm sesamolja.
Behandlingen löser upp stress och spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar. Tar 30 min.

Swedana värmebehandling-helkropps
Behandlingen görs i ett swedanatält där huvudet är utanför tältet och kroppen värmebehandlas med vattenånga. Alternativt används varmvattenflaskor eller heta handdukar för att värma kroppen. Swedana passar bra efter en helkroppsmassage.
Värme har en viktig terapeutisk funktion för att balansera och rena kroppen. Tack vare värmen förs toxiner som lösts upp under massagen lättare ut ur kroppen. Tar ca 30 min och bör för maximal effekt kombineras med massagebehandling.

Marma-behandling av marmas med eterisk oja
Marmapunkter är punkter där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda oljor som masseras in med lätt beröring. 60 min.

Kombinerade behandlingar

Abhyanga + Swedana, 90 min
Abhyanga +
Marma, 120 min eller 90 min
Shiroabyanga + Abhyanga/Vishesh + Marma, 150 min
Garshan + Abhyanga, 60 min
Abhyanga + Shirodhara, 105 min
Pancha-Karmabehandling

Bokning och adressHälsocenter
Ayurveda-Akademin, Åkervägen 1,
191 40 Sollentuna. 08-35 13 20

Finansiering

Om du vill ta flera behandlingar i följd och behöver hjälp med finansieringen kan Human Finans hjälpa dig med räntefria lån.


© Copyright 1997-2012 Skandinaviska Institutet för Hälsa och Andlig Utveckling
Skandinaviska Ayurveda-Akademin
Åkervägen 1, 191 40 Sollentuna/Helenelund
Tel: 08-35 13 20, 0708-67 37 08 • E-post: info@skand.org