Skandinaviska Institutet för Hälsa och Andlig Utveckling

Utbildning till Ayurvedisk Hälsorådgivare

Gå till nya webbsidan
www.ayurveda-akademin.se

Utbildningen ger en djupgående förståelse för det Ayurvediska systemets teori och diagnosmetoder. Samtidigt bidrar kursen till att utveckla deltagarens egen hälsa och personliga erfarenhet av ayurveda.
Kursen lär dig att utföra en Ayurvedisk hälsokonsultation med hjälp av pulsläsning, samt ge råd som balanserar puls och utvecklar hälsan och välbefinnandet. Kursen passar lika bra för dig som redan jobbar som terapeut, som för dig som inte har några förkunskaper. För dig som inte vill bli terapeut men vill få en fördjupad erfarenhet, praktiskt och teoretiskt, finns kursen "Ayurveda för eget bruk".
Kursstruktur och innehåll har Dr Vinay Vora och Dr Swetal Vora utarbetat. Båda är utbildade till Ayurvedaläkare på Jamnagar University i Indien.
Läs mer om kursinnehåll

Utbildningen syftar inte till att diagnostisera eller behandla sjukdomar utan betoningen ligger på friskvård och utvecklingen av hälsa och välbefinnande. Kursen är upplagd på 11 veckoslut (22 kursdagar) om ca 130 tim. Mellan varje steg följer en del hemuppgifter. För att levandegöra kunskapen som förmedlas på kursen är den egna övningen viktig mellan stegen. Efter genomgången kurs finns flera alternativ för vidareutbildning där du kan fördjupa dina kunskaper ytterligare.

Kursstart 2012
Ny kursstarter i Stockholm: planeras till den 8-9/9 2012 och i Göteborg blir nästa kursstart 1-2/9 2012
För aktuella datum se kalendarium. De 7 första veckosluten hålls på respektive ort men de avslutande 4 veckosluten hålls i Stockholm. Efter genomgången kurs får du diplom som Ayurvedisk Hälsorådgivare. Läs mer om kursinnehåll

Anmälan och kursavgift

Anmäla dig via mejl med namn, adress, telefon, samt betala in 500:- i anmälningsavgift på PG 11 08 43-0. Anmälningsavgiften dras av från den första fakturan. Om återbud senast en månad innan kursstart återbetalas anmälningsavgiften.
Det finns ett begränsat antal platser till kursen och din anmälan räknas först när anmälningsavgiften betalats in (bara anmälningsavgift till veckoslut 1).
Kurskostnaden är 1750:- (inkl. moms) per veckoslut för de sju första veckosluten. Veckoslut 8-11 med Dr Vinay Vora kostar 1950:- (inkl. moms) per veckoslut. Avgiften faktureras efter varje veckoslut. Du kan kostnadsfritt repetera, en gång, de veckoslut du vill friska upp. Vid behov av fler repetitioner faktureras 975:- per veckoslut.
Veckoslut 8 och 9 hålls i en följd och även veckoslut 10 och 11, dvs de hålls 4 dagar i sträck. Sammanslagningen gör vi för att kunna få ut så mycket som möjligt av Dr Voras besök.
E-post: Skandinaviska Institutet

Kursledare

Veckoslut 1-7 leds av Ayurvedakonsulterna Johan Ljungsberg, Isabel Ramirez och Lina Rådmark.
Veckoslut 1-7 i Göteborg hålls av Hasse Bengtson.
Lina Rådmark Isabel Ramirez Johan Ljungsberg Vinay Vora

Kurslokal

Om inget annat meddelas hålls kurserna på Ayurveda-akademin, Åkervägen 1, 191 40 Sollentuna. Pendeltåg från Centralstation mot Märsta. Stationen heter Helenelund. Det tar ca 12 minuter från Centralen.
Närmaste T-bana är Kista. Gå ut mot Kista Gallerian tag vänster vid utgången och gå rakt fram genom hela Gallerian. Fortsätt rakt fram, Kistagången, tills du kommer till Helenelund. Det tar ca 20 minuter att gå.

Kursreferenser
Tack så jätte mycket för en fantastisk avslutning på utbildningen. Jag kan inte beskriva i ord hur mycket hela utbildning hos er har betytt för mig (både Hälsorådgivare och Massageteraput) och hur hela mitt liv och hela jag förändrades till det bättre. Och allt tack vare den enorma visdom som ni förmedlar till oss på kursen. Det ända jag kan säga är: TACK.! Nu återstår bara att omsätta kunskapen i praktiken :-). Ayurveda är en del av mig nu.
- Anna J Stockholm

Tack för en underbar kurs. Jag åkte hem fylld med glädje, stolthet och trygghet efter att ha deltagit och genomfört hela utbildning. Ni har gjort kursen så bra och jag känner mig bekväm att använda kunskapen både för personlig del och i rollen som hälsorådgivare. Stödet ni ger på kursen är mycket, mycket uppskattat! Jag inser att ni har jobbat mycket med utvecklingen av kursen och är tacksam för allt ni har gjort för oss och för så många.
- Kristen S Östersund

Kursen har gett mig ett helhetstänkande och ett orsaks-sammanhang som jag inte hittat någon annanstans. Fakta varvas med praktiska övningar och med mycket skratt
- Siv G Strömstad.
En stabilare grund att stå på i mitt arbete som hälsorådgivare kunde jag inte fått. "Skafferiråden" för olika obalanser är oändliga och flera år efter utbildningen hittar jag än idag recept som jag inte hunnit testa. Både Dr.Vora och Johan delar så generöst med sig av sin kunskap, att det kändes som om jag redan hade erfarenhet av jobbet innan jag hade gått färdigt utbildningen.
- Elisabeth H Malmö
Utbildningen gav en djupdykning i mig själv. Du får insikter om din egen hälsa och blir inspirerad av otroligt erfarna lärare. Jag var tidigare lite orolig hur jag skulle lära mig läsa pulsen, men den lärs ut på ett tydligt och strukturerat sätt.
- Ulrika B Tyresö
För mig som yogautövare och yogalärare har kursen varit ovärderlig. Alla som praktiserar yoga i någon form bör fördjupa sig i Ayur Veda och den här kursen ger en stor mängd kunskap som inte går att läsa sig till.
- Mattias H Gävle Yogaskola
En otroligt givande utbildning som förändrat mitt liv ordentligt. Jag värdesätter numera helt andra saker i livet än tidigare och vill verkligen föra detta vidare till andra människor genom att själv arbeta som hälsorådgivare. Tack Johan och Vinay för allt!
- Lena B Hudiksvall
Jag längtade till varje veckoslut och kom hem full av energi. Här finns en kommunikation vilket för min del ger mer än traditionell envägskommunikation. Jag har fått vänner för livet och kommer att ta del av den unika möjligheten att kostnadsfritt repetera en del av veckosluten.
- Ingela J Hägersten
Mycket tid ägnades åt praktiska övningar "learning by doing" istället för korvstoppning. Kursledarna kan ayurveda inifrån. En omfångsrik utbildning som är lättillgänglig men ändå går på djupet.
- Isabel R Upplands Väsby.
Mycket bra upplägg på kursen med kunniga lärare. Tack för allt stöd och för den enorma A-V kunskapen ni förmedlar med glädje. Känner mig trygg att börja arbeta som hälsorådgivare.
- Michael D Sollentuna
En fullständigt världsunik utbildning där vi generöst får ta del av Dr Vinay Voras kunskaper om puls, pulstolkning och enkla terapeutiska infallsvinklar. Trots mina 20 års erfarenhet av Ayurveda så fanns det mycket nytt att lära.
- Peter L Stockholm
Jag har nu gått alla 10 veckosluten i en följd, vilket är något av det bästa jag gjort för mig själv i hela mitt liv. Kursen har en bra balans mellan det filosofiska, spirituella, fysiska och den rent ayurvediska teorin. Jag ser utbildningen som en introduktionkurs eller en riklig glimt till något mycket större. Tillsammans med Dr Vinay Vora medverkan på de sista veckosluten blir kursen helt optimal. Jag önskar du går den - och tar till dig varje minut!
-Katarina H Sthlm
Utbildningen har breddat och fördjupat mina kunskaper. De A-V kostråden stärker mina homeopatiska ordination.
- Ingrid K Sthlm.

 

© Copyright 1997-2012 Skandinaviska Institutet för Hälsa och Andlig Utveckling
Skandinaviska Ayurveda-Akademin
Åkervägen 1, 191 40 Sollentuna/Helenelund
Tel: 08-664 77 29, 0708-67 37 08 • E-post: info@skand.org